top of page
Гроздобер Instagram Post.png

Autumn Harvest

Станете част от магията на гроздобера и открийте богатството
на фермерския живот в Розовата долина

23-24.09.2023г.

Тази есен Ви каним да споделите с нас едно незабравимо пътешествие с есенните аромати и истинските вкусове на Розовата долина. 

Съботният ден ще Ви потопим в магията на гроздобера – древен ритуал, преплетен с трудолюбие, страст и любов към виното. Подбирайки собственоръчно узрелите гроздове и участвайки в автентичния ритуал по мачкане на грозде, ще осъзнаете колко вълшебство и любов стои зад всяка капка вино. 

След като се насладите на вкусен лежерен обяд в провансалски стил, ще имате възможността да опитате различни сортове и да създадете вино по Ваша рецепта и вкус, което накрая ще бутилирате собственоръчно. Денят ще завърши с изкушаваща гурме вечеря в сърцето на замъка на Шато Копса. 

Неделята ще ни отведе по стъпките на традициите и майсторството зад производството на най-чистите млечни продукти. Ще разкрием тайните на "пътя на млякото", разглеждайки философията на био ферма Розино и техните методи за устойчиво земеделие. Ще се научим собственоръчно да превръщаме млякото в моцарела и бурата, завършвайки с уютен обяд от чисти и свежи продукти.

Цени

Регулярна пакетна цена:
BGN 790 / човек

Цената е валидна за двойно настаняване.
 

Early bird пакетна цена:
BGN 730 / човек*
*Ако резервирате до 31 август 2023.
Цената е валидна за двойно настаняване.

Допълнително заплащане за нощувка в петък вечер:
BGN 270

Краен срок за записване:
11 септември

50% от сумата се заплаща при резервация, като останалите 50% се заплащат до 14 дни преди заминаване. Плащането се извършва в брой или по банков път.

Акценти:

 • 1 Нощувка в Шато Копса с включена закуска 

 • Гроздобер и традиционен ритуал за мачкане на грозде: Изпитайте удоволствието от традиционния ритуал по мачкане на гроздето, усещайки всяко зрънце под стъпалата си.

 • Обяд в провансалски стил: Вкусете специалитетите от региона, приготвени с любов и майсторство.

 • Купажиране на вино: Създайте свой собствен бранд вино, съчетавайки различни сортове, а като подарък ще получите бутилката с купажираното от Вас вино.

 • Гурме вечеря: Насладете се изискана вечеря, съчетана с вината на Шато Копса. 

 • Фермерско приключение: Разходете се из Био Ферма Розино, докосвайки се до истината зад всяка бутилка мляко,  научавайки повече за устойчивите практики 

 • Уъркшоп за моцарела & бурата: Научете тайните на приготвянето на моцарела и бурата, и го превърнете във вашето ново умение.

 • Фермерски обяд, изготвен изцяло с био продукти от собствено производство


Програмата не включва:

 • Лични разходи (поръчки в ресторантите извън сет менютата и дегустациите) и други неупоменати в програмата услуги

 • Медицинска застраховка

 • Транспорт

Chateau-Copsa-Copsa.bg-Hotelski-Kompleks-1030x687.jpg

За Шато Копса

Шато Копса е от малкото семейни винарни,  които поемат целия процес – от гроздето до бутилката – в свои ръце. Така могат да следят лично всеки момент от развитието му и да се грижат то да живее и да разкрива още по-интересните и дълбоки нотки на характера си, дори и затворено в стъкло. Собствените лозови масиви на Шато Копса са 50 хекатра, разположени в сърцето на Розовата долина. Интензивните аромати от розовите масиви и лавандуловите полета, постоянното движение на въздушни маси, мекия климат, подсигурен от двете планини, обградили долината, всичко това допринася за уникалния тероар на района.

 

Семейният хотел, въплътил се в облика на истински замък от приказките, отваря врати през 2008 гoдина, за да се превърне в гостоприемен дом и емблема на Шато Копса. Масивните му каменни стени са опасани от стогодишни греди, а високите изсечени прозорци добавят към удоволствието от виното и това от красивата гледка към лозята. Зад суровата фасада Шато Копса крие еклектичен и изтънчен интериор.

За Био Ферма Розино

Какво по-хубаво от вкусната, чиста и естествена храна, отгледана с любов и грижа! 

Био ферма "Розино" е създадена през 2014 г. Земите са в обхвата на Програма „Натура 2000“ и влизат в територията на Биосферен парк „Централен Балкан“ -  между планините Стара планина и Средна Гора. Голямата им любов към природата и животните, амбицира собствениците на фермата да създадат място, изцяло отговарящо на общоприетите норми и стандарти за екология и хуманно отношение към отглежданите животни. 

 

Цялостната концепция за развитие на стопанството е фокусирана върху създаване на организация за устойчиво био фермерство чрез използване на добри земеделски практики и върху защитата и опазване на околната страна.
 

Посещавайки био ферма "Розино", ще усетите живота във фермата и ще се насладите на органични продукти от биосертифицирани пасища и ливади.

Screenshot 2023-08-16 155932.png
bottom of page