top of page
Instagram Post (2).png

С АРОМАТ НА ЛАВАНДУЛА

Незабравим уикенд в сърцето на природата изпълнен с аромат
на лавандула, вино и кулинарни изкушения

На 23-25 юни нека споделим заедно красотата на цъфтящите лилави полета в компанията на изтънчени вина и кулинарни изкушения в Чирпанския Прованс - красив български край, известен с производството на лавандула и вино.

Очаквайте луксозно настаняване във вила с дълга история и гостоприемство, което ще направи вашето преживяване още по-незабравимо. Ще вървим по лавандуловия маршрут и ще опознаем района, разкривайки тайните на производството на етерични масла и вино, типични за района.

Ако сте гурмани и обичате да пътувате, не пропускайте това ексклузивно пътуване в малка група, където ще съчетаем красотата на природата с прекрасна кулинария и изключителни вина.

Цени

На човек, за двойно
настаняване: BGN 790

 

Доплащане за единично настаняване: BGN 150

Краен срок за записване: 11 юни

Акценти:

  • 2 нощувки в луксозна и изискана вила сред тишина, уют с домашно приготвени закуски

  • Тематична вечеря с дегустация на вина от местна изба, която ще ви отведе на вълнуващо пътешествие, пълно с аромати и вкусове

  • Посещение на най-известната винарна в района и единствена по рода си дегустационна зала за пенливо вино

  • Посещение на местна дестилерия за етерични масла, където собствениците  ще ни разкажат за производствения процес

  • Разходка из лавандуловите полета на залез слънце

  • Специална вечеря под звездното небе в двора на дестилерията, за да се потопим в атмосферата на Българския Прованс

  • Посещение на винарна, фокусирана върху традиционните български сортове и дегустация на най-изисканите им вина

Image by Vaiva Deksnyte
Anchor 1

Запишете се:

SOLD OUT

Благодарим Ви!

DSC00893-HDR-scaled.jpg

За Вилата
 

Разположена далеч от градския шум, тази необикновена вила е създадена с неимоверен труд, внимание, грижа и уважение към историята и ще ви предразположи да се отпуснете и насладите на уникалната програма, която сме ви приготвили. 

Всеки гост (сам или в двойка) ще бъде настанен в индивидуална стая със самостоятелна баня. Стаите съчетават традицията с модерния комфорт и всяка стая крие различни отличителни елементи, датиращи от първоначалното построяване на вилата. 

Вилата също така разполага с отделено място за събиране, където ще организираме петъчната ни вечеря и закуските, а в големия ни двор ще намерите шезлонги и джакузи, където ще можете да релаксирате през свободното време.

Food Nomads вечеря
 

Ще започнем нашето приключението със специална вечеря във вилата, на която ще бъдат представени изключителни вина от местна изба.

 

Вечерята ще е приготвена и декорирана от Food Nomads, използвайки сезонни продукти от регионални производители и с аромат на лавандула. 

DSC09823-HDR-scaled.jpg
Image by Aleisha Kalina

Пътят на лавандулата и пенливото вино
 

В събота, след обилна закуска и време за отдих, ще се отправим по пътя на лавандулата, който не само ще ни зашемети с впечатляващи гледки, но и ще ни заведе до най-известната винарна в региона.

 

Там ще посетим първата по рода си в България дегустационна зала за пенливо вино, където ще научим за уникалните качества на българското пенливо вино и как то може да се конкурира със световните шампански марки.

 

След това ще имате възможност да дегустирате както пенливите, така и от тихите вина на избата в комбинация с лек обяд.

Посещение на дестилерия за етерични масла
 

След кратка следобедна почивка във вилата, ще се отправим към „плочкиното село“, което е дом на земеделско стопанство, производител на природни продукти от най-чистите местни съставки - етерични масла от българска роза и лавандула, вино и пчелен мед.

 

Собствениците ще ни разведат лично из дестилерията за етерични масла и ще ни посветят в детайлите на производствения процес.

 

Ще научим също за ползите и приложенията на лавандуловото масло и как България успява да се превърне в най-големия износител на етерични масла в Европа. 

lonaestvia201--edited-1681025294338.webp
img_1837-1678202416294.webp

Залез сред лавандулови полета 

След дестилерията, ще се отправим към лавандуловите градини, където ще се насладим на зашеметяващ залез и ще имаме време да се отпуснем и насладим на ароматния отдих и красивите пейзажи.

Вечеря под звездите

Завършвайки нашето съботно приключение, ще се насладим на специална вечеря под звездите във вълшебния двор на дестилерията.

 

Ще опитаме изискани ястия, внимателно приготвени с пресни съставки, доставени директно от местни производители.

 

Виното на дестилерията ще допълни вкусовите изживявания и ще създаде незабравима атмосфера, която ще остане в сърцата ни дълго време.

l1020999--edited-1681027396506.webp
Image by Marianne Gamet

Традиционни български сортове

 

След неделната ни закуска ще се отправим към последната спирка в програмата ни и посетим места винарна, фокусирана върху българските сортове.

Ще проследим целия затворен цикъл на производство - от лозовия масив до бутилиращата линия и ще разберем как се правят различни стилове вина. Обиколката ще завърши с дегустация на емблематичните им вина, придружени от домашно направен хляб от лимец.

bottom of page