Прекарахме последните седмици потопени в мечти за уютни и слънчеви дестинации и именно заради това избрахме Валенсия за следващия ни #FoodNomadsGuide. Третият по големина град в Испания е магнит за любителите на храната и през последните години се утвърждава като град на кулинарни иновации и известни готвачи.
Основният принос на Валенсия към кулинарния свят е паелята, неофициалното национално ястие на Испания, но освен паелята има много други типични ястия, които си заслужава да бъдат пробвани като орчата (млечна напитка от тигрови ядки) с фартони, fideua (първи братовчед на паелята, но с нудли) и миди clóchinas. В десертите на Валенсия основен герой е тиквата, а коктейлът е Agua de Valencia, тъй като валенсианските портокали също са световноизвестни.
Валенсия е просто чудесна комбинация от гастрономия, топлина и настроение! 🍲🚴♀️🌇
Comments