top of page

Food Nomads Guide: Копенхаген

Добре дошли в Копенхаген - кулинарното съкровище на Скандинавия! Градът, който примамва със своя изискан вкус и уютна атмосфера, е истинска мека за любители на храната от цял ​​свят. От традиционни датски ястия до иновативна световна кухня, тук винаги ще откриете нещо, което да задоволи вашите вкусове.

🍽️ Копенхаген е дом на някои от най-престижните ресторанти в света, включително “Noma”, който е обявен за най-добър ресторант четири пъти. Ресторантът е известен с 20-степенното си меню, а ключова част от концепцията му е използването на сезонни и местни съставки, които се намират в близост до ресторанта. Рене Редзепи, основателят на “Noma” активно се включва в процеса на откриване и събиране на съставките, като ги включва в менютата си. Това не само създава вълнуващо хранително пътешествие за гостите на “Noma”, но и подчертава връзката между човека и природата.

🌿 Много от ресторантите в Копенхаген следват примера на “Noma” и активно подкрепят земеделските производители и производителите на хранителни продукти от района, превръщайки градът в пионер в движението за устойчивост и използването на местни, сезонни продукти в ресторантьорството.Comments


bottom of page