А Taste of Spring
На 14ти май имате възможността да избягате от градския шум и да се потопите в свежестта на пролетта с невероятна храна, прекрасни вина и добра компания!
Преживяването 'A Taste of Spring' е съвместен проект между Food Nomads, винарна Вила Велис и зеленчукова градина Сезон, обединени от любовта към виното, качествената храна и специалните преживявания. На този един ден ще имате възможността да се потопите в магията на виното и да се запознаете с производствения процес на една от най-добрите винарни в региона.
Ще започнем с разходка из прекрасните лозя на Вила Велис и ще се срещнем с агронома на винарната, който ще ни разкаже повече за работата в лозята и ще ни покаже тайните на производствения процес на виното. След това ще посетим самата винарна, където ще видим как се произвежда, съхранява и бутилира виното.
След тази уникална разходка, ще имаме възможността да се насладим на специален обяд, изготвен изцяло със сезонни продукти от внимателно подбрани производител и съчетани в пълна хармония с вината на Вила Велис. Шеф Мартин Николов от Сезон е изготвил амбициозно меню, вдъхновено от зеленчуците, които естествено виреят през пролетта и ще разбрем повече за регенеративното земеделие. По време на обяда ще има и дискусия на тема съчетаване на храна и вино, където ще можете да задавате въпроси на експертите на място.
Очакваме ви!
Детайли
Ден: Неделя, 14ти май
Час: 11:30 - 15:00
Локация: Вила Велис, с. Карабунар (между София и Пловдив)
Програма:
11:30 Посрещане на гостите във винарна Вила Велис
12:00 Разходка из лозята и среща с агронома на винарната
13:00 Обиколка на винарнат и запознаване с производствения процес
13:30 Пролетен обяд от шеф Мартин Николов от Сезон с винена дегустация и дискусия на тема "Съчетаване на вино и храна"
Цена: 150 лв на човек
Данни за банков превод:
Фирма: Фууд Номадс ООД
IBAN: BG72STSA93000029335474
BIC: STSABGSF
Основание за превод:
Обяд, Име и Фамилия
* Мястото ви се запазва след получено плащане.
За Вила Велис:
Грижата и любовта към природата са основната причина за създаването на българо-немския винен проект Velis Vineyards през 2010г. Чрез съхранение и поддържане на стари лозя в с.Карабунар, екипът зад проекта разкрива потенциала на тероара и оформя своята визия за бъдещето на винарството в региона.
Винарска изба Вила Велис посреща гости от лятото на 2021 и представя своите вина като изкуство. Сътрудничеството с разнообразни артистични проекти е разпознаваемата марка на избата, а през 2023 поставя акцент върху работа с малки земеделски производители на сезонна и чиста храна, насърчаване на гастрономическата култура, иницииране на разговори за вино и храна.
Сезон е зеленчукова градина в с.Иваняне, която отглежда сортове от български и интернационални семенни къщи, следвайки практиките на регенеративното земеделие.
В магазина им в центъра на София (ул. Екзарх Йосиф 69) освен сезонно отгледани продукти, ежедневно може да се насладите и на интересна, вкусна и запомняща се кухня.