top of page
Гроздобер Wix Banner (1).jpg

Taste & Wander:

ЛАВАНДУЛА
28.06 - 30.06

За втора поредна година нека споделим заедно красотата на цъфтящите лилави полета в компанията на изтънчени вина и кулинарни изкушения в Чирпанския Прованс - красив български край, известен с производството на лавандула и вино.

 

Ще се настаним във вила с дълга история и невероятен интериор, а гостоприемство им ще направи преживяването още по-незабравимо. Ще вървим по лавандуловия маршрут и ще опознаем района, разкривайки тайните на производството на етерични масла и вино, типични за района.

 

Ако сте гурмани и обичате да пътувате, не пропускайте това ексклузивно пътуване в малка група, където ще съчетаем красотата на природата с прекрасна кулинария и изключителни вина.

Цени

На човек, за двойно
настаняване: BGN 895

 

Доплащане за единично настаняване: BGN 350

Краен срок за записване: 06 юни

Локацията на нашето пътешествие e в чудесния регион на Чирпан, където ще можете да стигнете лесно със собствен или обществен транспорт.

Акценти:

  • 2 нощувки в изискана вила сред тишина и уют с домашно приготвени закуски

  • Тематична вечеря “Лавандула”, изготвена от шеф Мюзейен и дегустация на вина от местна изба

  • Посещение на известна винарна с уникално интерактивно представяне и дегустация на пенливи и тихи вина

  • Посещение на дестилерия за етерични масла, където ще разберем интересни факти за отглеждането на лавандула, самия процес на дестилация и защо България е най-големия износител на лавандула в Европа

  • Разходка из лавандуловите полета на залез слънце

  • Специална вечеря под звездното небе в двора на дестилерията

  • Паста уъркшоп с Роси Иванова, финалист в третия сезон на „Мастършеф“

Image by Vaiva Deksnyte
Anchor 1

Запишете се:

Благодарим Ви!

DSC00893-HDR-scaled.jpg

За Вилата
 

Разположена далеч от градския шум, тази необикновена вила е създадена с неимоверен труд, внимание, грижа и уважение към историята и ще ви предразположи да се отпуснете и насладите на уникалната програма, която сме ви приготвили. 

Всеки гост (сам или в двойка) ще бъде настанен в индивидуална стая със самостоятелна баня. Стаите съчетават традицията с модерния комфорт и всяка стая крие различни отличителни елементи, датиращи от първоначалното построяване на вилата. 

Вилата също така разполага с отделено място за събиране, където ще организираме петъчната ни вечеря и закуските, а в големия ни двор ще намерите шезлонги и джакузи, където ще можете да релаксирате през свободното време.

Тематична Вечеря “Лавандула”

Ще започнем нашето приключението със специална тематична вечеря във вилата, изготвена от шеф Мюзейен. 

 

Ястията ще бъдат вдъхновени от лавандулата и съчетани с дегустация на вина от местна избата, отвеждайки ни на кулинарно пътешествие в местния тероар.

DSC09823-HDR-scaled.jpg
Image by Aleisha Kalina

Пътят на лавандулата и пенливото вино
 

В събота, след обилна закуска и време за отдих, ще се отправим по пътя на лавандулата, който не само ще ни зашемети с впечатляващи гледки, но и ще ни заведе до най-известната винарна в региона.

 

Там ще посетим първата по рода си в България дегустационна зала за пенливо вино, където ще научим за уникалните качества на българското пенливо вино и как то може да се конкурира със световните шампански марки.

 

След това ще имате възможност да дегустирате както пенливите, така и от тихите вина на избата в комбинация с лек обяд.

Посещение на дестилерия за етерични масла
 

След кратка следобедна почивка във вилата, ще се отправим към „плочкиното село“, което е дом на земеделско стопанство, производител на природни продукти от най-чистите местни съставки - етерични масла от българска роза и лавандула, вино и пчелен мед.

 

Собствениците ще ни разведат лично из дестилерията за етерични масла и ще ни посветят в детайлите на производствения процес.

 

Ще научим също за ползите и приложенията на лавандуловото масло и как България успява да се превърне в най-големия износител на етерични масла в Европа. 

lonaestvia201--edited-1681025294338.webp
img_1837-1678202416294.webp

Залез сред лавандулови полета 

След дестилерията, ще се отправим към лавандуловите градини, където ще се насладим на зашеметяващ залез и ще имаме време да се отпуснем и насладим на ароматния отдих и красивите пейзажи.

Вечеря под звездите

Завършвайки нашето съботно приключение, ще се насладим на специална вечеря под звездите във вълшебния двор на дестилерията.

 

Ще опитаме изискани ястия, внимателно приготвени с пресни съставки, доставени директно от местни производители.

 

Виното за вечерта също е от лозя от местността и ще ни предизвика да се опитаме да разчетем спецификите на тероара, подчертани от намиращите се в близост лавандулови масиви.

l1020999--edited-1681027396506.webp
nasturium-pasta-1-15-1-1024x1536.jpg

Паста уъркшоп

 

Финалният акцент на нашето незабравимо пътешествие е уникален уъркшоп за правене на паста с ядливи цветя.

 

В читалището в Чирпан ще имаме честта да ни посрещне Роси Иванова, участничка от третия сезон на „Мастършеф“, която ще ни води през този вълнуващ процес на създаване на паста, в която ще вплетем уникалната красота и аромат на ядливите цветя.

 

Насърчени от нейните професионални съвети и техники ще се забавляваме и ще създадем неповторими ястия с нашия собствен творчески почерк.

bottom of page