top of page
Гроздобер Wix Banner.jpg

Taste & Wander:

РОЗА
31.05 - 02.06

Присъединете се към нашето незабравимо розово пътешествие, посветено на красотата, вкуса и аромата на розите в комбинация с хубава храна и вино. 

 

Програмата включва посещение на дестилерия за розово масло, дегустация на вина от местна изба и ексклузивна тематична вечеря, където розите ще бъдат вдъхновение за изискани ястия. Открийте тайните на розите и се потопете в атмосферата на Българския Прованс, като съчетаете красотата на природата с изкушенията на кулинарното изкуство и изключителните вина от региона.

Цени

На човек, за двойно
настаняване: BGN 895

 

Доплащане за единично настаняване: BGN 350

Краен срок за записване: 09 май

Локацията на нашето пътешествие e в чудесния регион на Чирпан, където ще можете да стигнете лесно със собствен или обществен транспорт.

Акценти:

  • 2 нощувки в луксозна и изискана вила сред тишина, уют с домашно приготвени закуски

  • Тематична вечеря 'Роза', изготвена от шеф Мюзейен и дегустация на вина от местна изба

  • Посещение на известна винарна с уникално интерактивно представяне и дегустация на пенливи и тихи вина

  • Посещение на дестилерия за етерични масла, където ще разберем интересни факти за отглеждането на рози, самия процес на дестилация и защо българското розово масло е толкова ценно

  • Разходка из розовите полета по залез слънце

  • Специална вечеря под звездното небе в двора на дестилерията

  • Цветен паста уъркшоп с Роси Иванова, финалист в третия сезон на „Мастършеф“

dji_0133--edited-1681028604521 (1).webp
Anchor 2

Запишете се:

Благодарим Ви!

DSC00893-HDR-scaled.jpg

За Вилата


Разположена далеч от градския шум, тази необикновена вила е създадена с неимоверен труд, внимание, грижа и уважение към историята и ще ви предразположи да се отпуснете и насладите на уникалната програма, която сме ви приготвили. 

Всеки гост (сам или в двойка) ще бъде настанен в индивидуална стая със самостоятелна баня. Стаите съчетават традицията с модерния комфорт и всяка стая крие различни отличителни елементи, датиращи от първоначалното построяване на вилата. 

Вилата също така разполага с отделено място за събиране, където ще организираме петъчната ни вечеря и закуските, а в големия ни двор ще намерите шезлонги и джакузи, където ще можете да релаксирате през свободното време.

Тематична Вечеря “Роза”


Нашето приключението ще започне със специална тематична вечеря, изготвена от шеф Мюзейен.

 

Ястията, вдъхновени от розите, не само ще ви пренесат в света на тяхната изящност, но и ще ви дадат възможност да опознаете розата като кулинарна съставка.

 

Съчетани с дегустация на вина от местна избата, тези впечатляващи вкусове ще ви отведат на кулинарно пътешествие из местния тероар.

DSC09823-HDR-scaled.jpg
Image by Aleisha Kalina

Пътят на пенливото вино


В събота, след обилна закуска и време за отдих, ще посетим първата по рода си дегустационнна зала за пенливо вино на една от най-известните родни винарни, която приютява целия процес по превръщането на гроздето в искряща напитка и е специално проектирана и изградена в съответствие с изискванията и традициите при производство на пенливи вина по традиционен метод.

 

Ще дегустираме пенливите и тихи вина на избата в комбинация с лек обяд.

Посещение на дестилерия за етерични масла
 

След кратка следобедна почивка във вилата, ще се отправим към „плочкиното село“, което е дом на дестилерия за етерични масла и собствениците лично ще ни посветят в детайлите на производствения процес на розово масло и ще да научим интересни факти за отглеждането на рози, розобера, самия процес на дестилация и защо българското розово масло е толкова ценно.

lonaestvia201--edited-1681025294338.webp
Close Up of Pink Roses

Залез сред розовите полета

След дестилерията, ще се отправим с чаша вино към розовите полета, където ще се насладим на зашеметяващ залез и ще имаме време да се отпуснем и да направим снимки сред розови пейзажи с прекрасен аромат. 

Вечеря под звездите

Завършвайки нашето съботно приключение, ще се насладим на специална вечеря под звездите във вълшебния двор на дестилерията.

 

Ще опитаме изискани ястия, внимателно приготвени с пресни съставки, доставени директно от местни производители.

 

Виното за вечерта също е от лозя от местността и ще ни предизвика да се опитаме да разчетем спецификите на тероара, подчертани от намиращите се в близост розови масиви.

l1020999--edited-1681027396506.webp
nasturium-pasta-1-15-1-1024x1536.jpg

Паста уъркшоп 
 

Финалният акцент на нашето незабравимо пътешествие е уникален уъркшоп за правене на паста с ядливи цветя.

 

В читалището в Чирпан ще имаме честта да ни посрещне Роси Иванова, финалист в третия сезон на „Мастършеф“, която ще ни води през този вълнуващ процес на създаване на паста, в която ще вплетем красотата и аромата на ядливите цветя.

 

Насърчени от нейните професионални съвети и техники ще се забавляваме и ще създадем неповторими ястия с нашия собствен творчески почерк.

bottom of page